Tekstisisältö
Instructions: There is no content yet. You will find the editing tools on the left when hovering your mouse over this area. You can start editing by double clicking this.
Kuva
Instructions: There is no content yet. You will find the editing tools on the left when hovering your mouse over this area. You can start editing by double clicking this.
|
Discuss & brainstorm
Tilanne, jossa opiskelija ottaa yhteyttä arkaluontoisiin asioihin liittyen esim. normaalissa sähköpostilla: ei voida vastata samassa turvattomassa välineessä, vaan vastataan turvallisessa välineessä.
Opiskelijat eivät myöskään pääsääntöisesti tiedä sitä, että heidän oppimisvaikeutensa eivät ole yleistä tietoa, vaan että heidän pitäisi jokaiselle opettajalle omatoimisesti kertoa esim. lukivaikeudesta.
Hyvä huomioida: oppimisalustoille voi tallentua mitä vain tietoa, mitä opiskelijat niihin tallentavat. Tämä opiskelijoiden/käyttäjien tallentama tieto on syytä erottaa rekisterinpitäjän keräämistä henkilötiedoista. Opiskelijat vastuussa itse tuottamastaan tiedosta, mutta hyvä ottaa opetuksessa asia puheeksi, että tallentaa vain sisältöjä, joita haluaa opetuksessa opettajille/muille jakaa.
Tietoturva ja tietosuojatalkoot olisi hyvä idea kattavasti kaikille opettajille ja ohjaajille. Ensin perustiedot haltuun, kun tämä ohjeistus on ajan tasalla.
Opiskelijahallintajärjestelmän tietokentät perattu hyvin läpi GDPR:n näkökulmasta. Esim. terveystiedot - kuka saa nähdä?
Tietojärjestelmissä voidaan tehdä myös niin, että tieto on ensin piilotettu, mutta klikkaamalla "näytä tieto" se näytetään ja tästä jää lokiin erillinen merkintä.
Hyvä käytäntö: opiskelijan hakuvaiheen kaikkia tietoja ei ole tarve siirtää opiskelijarekisteriin. Tämä on minimointi-periaatteen mukaista.
Hakemukset poistetaan 6 kk:n jälkeen. Ei säilytetä turhaan - hyvä!
|